OïkosLibre SASU   0555 28 26 01 Samedi 15.00-19.00   contact@oikoslibre.org
Hallo,
 
Wij zijn getuige van een wereld die langzaam haar verstand verliest. Het feit dat veel mensen hier in mee gaan is een teken voor mij dat er iets helemaal mis is. Iemand die nu nog gelooft dat de maatregelen in proportie zijn met de mogelijke gevolgen van ‘niets doen’, valt in een categorie waar ik nog even geen naam voor heb.
 
Dit is een grafiek met het aantal doden per aantal inwoners, toegeschreven aan het virus. Bedenk je, dat de test een onbekend aantal fout positieven geeft en dat er heel veel met getallen gesjoemeld is. Ik heb de aantallen daarom weggelaten. Landen vergelijken is het enige wat je kunt doen met deze grafieken. In Zweden heeft men niet veel bijzonders gedaan. In Frankrijk is een Lock down geweest van 2 maanden plus nog eens een maand. Zoek de verschillen. Nederland wordt nu ook in dit experiment gestort, maar met welk doel? De maatregelen in Frankrijk waren ‘to flatten de curve’. Dit lijkt in Zweden het beste gelukt. Verder is er bij begin en einde van de maatregelen in Frankrijk helemaal niets terug te vinden in de vorm van de grafiek. De bron is het ‘European centre for disease prevention and control’
 
Ik heb een behoorlijk lange tekst getypt die hopelijk genoeg stof tot nadenken geeft voor het nieuwe jaar. Neem een moment om te kijken hoe we van hieruit verder moeten. Ik heb de tekst in 4 hoofdstukken opgedeeld.

De I-tjing  bracht mij als inleiding voor deze tekst bij 39 die verandert naar 63.

39 verwijst naar tijdelijke obstakels. www.iching.nl zegt het volgende:

‘Het teken stelt een gevaarlijke afgrond voor, die vóór ons ligt; achter ons hebben we de steile, ontoegankelijke berg. Zo zijn wij door hindernissen omringd. Maar in de eigenschap van de berg, het Stil-houden, ligt ook reeds een vingerwijzing hoe men zich er uit kan bevrijden. Het teken stelt hindernissen voor die in de loop van de tijd opkomen, maar kúnnen en móeten worden overwonnen. Daarom zijn al de aanwijzingen ook dáárop gericht.’

Over 63 staat er dit:

‘De overgang van de oude naar de nieuwe tijd is reeds voltrokken.[1] In principe is alles reeds geregeld. Slechts in detail valt nog succes te behalen. Daarbij komt het er echter op aan dat men steeds de juiste gezindheid weet te bewaren. Alles gaat zijn gang, als kwam het vanzelf. Dat brengt ons maar al te licht in de verleiding ons minder in te spannen en de dingen op hun beloop te laten, zonder zich om al de details te bekommeren. Deze onverschilligheid echter is de wortel van alle kwaad. Het onherroepelijke gevolg ervan is dat er zich tekenen van verval beginnen te vertonen. Hier wordt de regel opgesteld hoe de loop der geschiedenis pleegt te zijn. Maar deze regel is geen onvermijdelijke wet. Wie de zin ervan begrijpt zal in staat zijn door nooit verslappende standvastigheid en voorzichtigheid haar consequenties te vermijden.

[1] Het principe tijd is op astraal bewustzijnsniveau afwezig en de structuur of potentie van ieders leven bestaat al voordat je je leven ‘leeft’. Dit is als een boek dat je nog niet gelezen hebt. De valkuil is nu, dat je figurant wordt in het boek van iemand anders als je je eigen leven niet leeft. Omdat je bijvoorbeeld te bang bent om iets te ondernemen. De I-ching is het boek der verandering, gekeken vanuit het moment. Het gaat er om het juiste te doen op het juiste moment. Weerstand en confrontatie is nodig om je te brengen bij keuzes die je anders uit de weg zou zijn gegaan. Denk aan Frodo en Sam. 

Adversity is how life unleashes your excellence from within.

You cannot teach a man anything; you can only help him to find it within. – Galileo

Zullen we afspreken dat jullie tijdens het kerstdiner het eens over de toekomst gaan hebben met de drie toegestane tafelgenoten? Volgens mij kun je het zelfs met iemand die aan coronawaan lijdt best over de toekomst hebben. Hoe ziet zo iemand de toekomst? Ook is het leuk om eens verder na te denken over de vraag: Wie zijn wij? Stuur mij je visie daarop in één zin. Met de antwoorden maak ik een internetpagina, zonder je naam en zonder er verder op in te gaan. Een pagina met korte teksten die je aan denken zetten.

Tussen kerst en oud en nieuw zou je een plan kunnen uitwerken voor een vakantie die twee weken, maar ook 20 jaar kan duren. Een vakantie buiten je leven. Je zult merken dat veel digitale vaardigheden niet meer relevant zijn in een ander leven. Het doel van al mijn teksten is om in actie te komen. Blijf niet hangen in analyse en gedachten. Je moet ergens van uit gaan en daar hoort vervolgens een gerichte actie bij. Aan het eind van dit stuk geef ik de agenda zoals ik die zie. Bij mij gaat de actie over echte dingen. Dit is voor mij de kern van de menselijke ervaring. Leer hele mooie schoenen maken. Doe kennis op van eetbare wilde planten.  Al mijn denkwerk, teksten en computerwerk zijn er uiteindelijk op gericht om iets in het echt te creëren. Iets wat functioneert zonder dat het ten koste gaat van iets of iemand. Zonder dat het helemaal vastligt. Mijn doel is het creëren van mogelijkheden. Iets wat uitdaagt en niet inperkt of vastlegt.

Het doel van de machthebbers is je er juist van te weerhouden om iets te ondernemen. Het doel is om ons te ontkoppelen van elkaar, van de natuur en van echte dingen. Ze willen inkaderen en je het leven onmogelijk maken. Hiervoor is de Lock Step agenda bedacht, zodat je stap voor stap in een situatie wordt getrokken die je normaal niet zou accepteren. Ik stel voor dat je vooraf een grens aangeeft. Wat ga je nog accepteren en wat niet meer?  Om deze grens beter te voelen kun je je afvragen voor welk bedrag je de grens toch over zou gaan. Wat ga je doen als je 10 miljoen euro krijgt om gevaccineerd te worden? Het idee van Lock Step is dat je niet terug kunt. Er is geen undo voor het vaccin. Bij de vaccins die we tot nu toe gewend zijn kon je met ontgiften nog een hoop corrigeren. Waarschijnlijk is al helemaal uitgedacht hoe je stap voor stap de ‘Great Reset’, met alle randvoorwaarden, gaat accepteren. Ongetwijfeld wordt het een principe van steeds te hoog inzetten door de machthebbers en dan polderen we naar een soort midden. De machthebbers winnen zo. Step Lock Step Lock Step. 

1  De lock-step fuiken

Het Lock step principe is als een aantal opéénvolgende fuiken, waarvan de eerste zo ruim is dat je niet merkt dat je er in zwemt. Je zit er al in. Een fuik is de democratie. Je hebt een mandaat gegeven, een blanco cheque, aan een idioot als Rutte. Dit mandaat heb je gegeven door accoord te gaan met het politieke systeem. Eigenlijk hebben we maar één echt probleem en dat is de politiek. Maar dat geldt tijdens ons leven, maar vergis je niet. Het hele leven is een fuik. Als je dood gaat, dan ga je door de tunnel naar het licht. Ik ga de andere kant op als ik dood ben. Dat is de uitgang en ik laat mijn persoonlijkheid achter. Alsof mijn leven op aarde een droom was. Als je naar het licht gaat kom je in de fuik van afgescheiden of gevangen bewustzijn. Zonder lichaam leef je in een zelf gecreëerde realiteit. ‘What dreams may come’. Of de stad met gek geworden koningen in de ‘Neverending Story’. Het is helemaal de vraag of jou ego, of persoonlijkheid, wel het eeuwige leven moet hebben. Afgescheiden voor de eeuwigheid in een zelfbedachte realiteit. Is dit de hemel? Voor mij is dit de hel. Vanuit deze hel is er het bedrog dat je weer mag incarneren op aarde om zo te ontsnappen. Er komen nu mensen ongevraagd op aarde via de achterdeur, met als innerlijke leiding een afgescheiden en onbewust bewustzijn. Daar hoef je maar één keer hard  ‘Corona!’ tegen te roepen en ze zitten binnen, onder het bed. Mister Smith was ook een fout in het programma van de Matrix. Dit foutje of virus wist vervolgens de hele Matrix over te nemen. De machthebbers weten dit en hebben ervoor gekozen om de fout te herstellen door ons helemaal af te koppelen van ons bewustzijn. ‘Dust’ in ‘His dark materials’ wordt gebracht als het probleem. De mensen die ‘behandeld’ zijn geven een bedenkelijk beeld van de toekomstige mensheid. Alles is geconstrueerd als één grote bewustzijnsfuik. Was Neo vrij toen hij uit de Matrix wist te ontsnappen? Niet echt.

De volgende fuik is een mentale fuik. Je leest alternatieve kranten en kijkt bijdehante filmpjes op internet. Overal mensen die vanalles ‘exposen’ terwijl ze ondertussen druk zijn met hun mobiel. Flavio is naar mijn mening één van de vele acteurs in deze scene. Alles techno en modern. (Kijk liever naar de overwegingen van de viking Bjorn Andreas) Je ziet bij de alternatieve mainstream steeds een stukje van de puzzel. Er is geen coherent geheel. Je ziet geen oplossingen. Meld het me, als je bijvoorbeeld van Sven Hulleman iets opbouwends hoort. We moeten nu van hem onderzoek gaan doen naar allerlei plekken die precies op een lijn liggen. Dat gaan we dan doen onder de vlag van de schildpad. Hoe langzamer, hoe beter. Als we over een paar jaar alle schapen op het droge hebben is dat misschien best een leuke speurtocht. Ik denk dat we nu andere prioriteiten hebben. Het fenomeen ‘QAnon’ is een variant op hetgeen Sven voorstelt. Je maakt er een spannende en intellectuele uitdaging van. In werkelijkheid is het gewoon een mentale fuik. De contouren van de kleinste mentale fuik kun je herkennen door na te gaan wat je niet gelooft zonder dat je daarvoor argumenten hebt. Een complotontkenner zit in de deze fuik. Dit is een héél kleine fuik en je snapt niet waarom iemand daar in zou zwemmen, maar iedereen zit daar en het was er ooit best gezellig toen we nog cafés hadden.

De school is ook één grote mentale fuik. Zelfs creativiteit wordt hier gekaderd en beoordeeld. Een journalist vroeg ooit aan Herman Brood, die met kinderen aan het schilderen was: ‘Doen ze het goed Herman?’, waarop Herman antwoordde; ‘Hoe kan een kind ooit iets fout doen?’ Je hebt geen idee hoe diep je in deze fuik zit. Generaties van conditionering vanaf de kleuterschool. ‘Wie ben je?’ en ‘Wat kom je hier doen op aarde?’ zijn toch legitieme vragen. Een school zou een belangrijke rol moeten spelen in het formuleren van je eigen antwoorden hierop. Je ‘onderwijst’ de kinderen niet, je zou ze moeten ‘bovenwijzen’.  Lezen en schrijven en rekenen leer je in een paar maanden. Of nooit. Lineair leren denken is als het aanleren van een handicap. Les in ‘bewust doodgaan en weg komen uit Hotel California‘ is belangrijker denk ik.  Ik zoek nog een docent… ‘You can check out any time you like , but you can never leave’

Niet terug kunnen komen op iets, is een ander kenmerk van het mentale fuik effect. Geloof en Dogma’s spelen hier een rol, en verder verlies van status of geloofwaardigheid. Verplaats je eens in een arts. Die weet bijna niets van voeding of de rol van de darmen op het imuunsysteem. Zo ongeveer alles wat zo iemand is, komt voort uit een geloofssyteem. Artsen die hier uit willen stappen, zullen heel veel verliezen. Ze zullen niet toegeven dat ze eigenlijk niets weten. Ditzelfde geldt voor politici. Toch zal het je niet meevallen om de goede vragen te stellen om de onkunde van een politicus te ontmaskeren. Je krijgt gewoon geen antwoord. Een politicus zal volhouden dat je gewoon niet in staat bent om zijn/haar verfijnde europese kleding te zien, met tal van onzichtbare voordelen. Mooie kleren mogen wat kosten bovendien.

De hele ‘New Age’ en het hele principe van ‘Woke’ zijn is door de elite bedacht. Deze wakkere ‘compleetdenkers’ zitten in een fuik die de fuik van de ontkenners omvat. een compleetdenker ziet dat er wel degelijk complotten zijn, maar belt nog steeds mobiel. En stemt op leeghoofden met een vlotte babbel. De platte aarde is ook zo’n wonderlijk fenomeen dat je in feite in de iets grotere fuik houdt. Ik heb ooit een discussie met zo iemand gehad. Waarom denk je dat ze een vuurtoren hoog maken? Vroeg ik. Waarom zie ik de vuurtorens van Engeland niet vanaf de boulevard van Scheveningen? Men schiet hier door in het compleetdenken en gaat mee in iedere nieuwe theorie, waarbij je je eerdere wereldbeeld bij het vuilnis zet. Je neemt allerlei dingen aan zonder dat je daarvoor argumenten hebt, dit in tegenstelling tot de complotontkenner, die het tegenovergestelde doet. Arjen Lubach en de media maken hier dankbaar gebruik van door complotdenken als humor te brengen, wanneer iemand volledig vast loopt in eigen redeneringen. Ik hoop dat ik Arjen ooit nog eens een paar vragen mag stellen.

Ik krijg soms ruzie met mensen als ik in 3 minuten 3 poten onder hun stoel wegzaag. Ik ben de nar. Ik zou ook graag de poten onder de stoel van koning Rutte wegzagen. Het wordt erg ongemakkelijk als je moet zitten op een stoel met 1 poot. Je kunt ook gewoon opstaan en de stoel verder zien voor wat die is. Handig als je aan een tafel wilt zitten, maar dat doe je niet de hele dag. Dit wegzagen van poten heb ik mijn hele leven al gedaan. Je kunt er ook de humor van inzien als iemand je op het verkeerde been zet, of in dit geval, op één poot laat zitten.

Ik ben zelf een heel proces doorgegaan en op een goed moment heb ik gezegd: Ok, ik geloof alles, Het is helemaal niet nodig om oude informatie af te danken, zodat er plaats is voor nieuwe informatie. Dit was ergens rond het jaar 2001 en dit gebeurde mede door de invloed van Bram Vermeulen. Die had het dan over een ‘paradigma shift’. Daar ging hij echt voor zitten. Een nieuw boek. Een ander licht op bekende zaken. Blokje kaas en een goede wijn erbij. Dit brengt je buiten de fuik. Verwar dit niet met goedgelovig zijn en alles maar aannemen. Je staat simpelweg open voor dingen die je niet, of nog niet ‘gelooft’  Verder moet je jezelf trainen om meerdere concepten van de werkelijkheid te overwegen zonder te kiezen. Maar ik wil niet dat er zaken in tegenspraak zijn met elkaar. De platte aarde is in tegenspraak met mijn ervaring dat Scheveningen in zee ligt als ik op de boulevard van Zandvoort sta. Verder zie je de onderste verdiepingen niet van de torens die daar staan. Dit komt precies overeen met de bolling van de aarde.

De mentale fuik leidt naar een andere fuik en dat is het onvermogen tot actie of verandering. Je houdt jezelf voor dat je ieder moment zou kunnen kiezen om uit de fuik te gaan. Zolang je geen werkelijke motivatie hebt om dit te doen blijf je zitten waar je zit. De ellende met fuiken is alleen dat ze zich sluiten op een goed moment.

Ik ben een ‘Eneagram type 7’ https://www.enneagraminstitute.com Kijk zelf eens bij welk Eneagram je jezelf herkent bij ‘type-descriptions’. Het helpt mij enorm om te accepteren wie ik ben door de patronen in jezelf te herkennen. Het allerleukste vind ik het als ik iets ontwerp en iemand gebruikt het ontwerp vervolgens op een manier die ik niet verwacht had. Verrassing is mijn energiebron. Gewoontes ken ik niet. Ingesleten gewoontes en de sociale context die bij deze gewoontes horen zijn ook als een fuik die verandering of actie tegengaat. Als je in een streng gereformeerd gezin zegt dat je niet in God gelooft, dan heb je de poppen aan het dansen. Je zou kunnen zeggen dat je vanaf je geboorte een fuik bent ingezwommen. Namelijk die van je ouders, de school en de overheid.

Toenemende virtualisering is een deel van de ‘geen actie fuik’. Afhankelijkheid en compartimentalisering is verder een rem op de actie. Regelgeving is ook een onderdeel van deze fuik. Het mag niet, je hebt geen vergunning. De enige manier om uit deze fuik te komen is een plan. Iets wat je concreet nu kunt doen met een duidelijk doel. Wat gebeurt er op dit moment en waar leidt dit naar toe? Zie hoe je om de fuik heen kunt zwemmen en terecht komt in een grotere fuik. Zwem de andere kant op zou ik zeggen. Wie zegt er dat je in een bepaalde richting moet zwemmen?

2  Kom in actie

Stel je een toekomst voor en vervolgens visualiseer je een pad naar deze toekomst. Vertrouw ook op je intuïtie en bel gewoon willekeurig een oude bekende op. wordt concreet, bel ieder dag iemand met een houtje touwtje telefoon en gooi je mobiel weg, bouw, verzin, schrijf. 1 januari is je plan af. Dit plan gebruik je slechts als motivatie om in actie te komen. Een plan realiseren, dat je met het beperkte overzicht van je aardse persoonlijkheid gemaakt hebt, is niet een doel op zich. Kijk omhoog , kijk vooruit, laat je verrassen door het leven. Waarschijnlijk ontvouwt zich een ander en beter plan terwijl je in beweging bent. Wees als stromend water. Jack Sparrow is een inspiratie wat dit betreft. Kijk alleen niet teveel naar een scherm….  Fuik!

De televisie staat nog aan
maar de wereld is vergaan.
Nu is het hier een poppenkraam
met dooien achter het raam.

Op een avond komt ons hele volkje om
niet door kwik of door vergif of door de bom,
maar door een slaapdrank die een vreemde mogendheid
over de beeldbuis en het avondblad verspreidt.
Er is een drank vol pessimisme in de maak
opportunisme daaraan toegvoegd naar smaak
en wat cynisme, ja, een korreltje of drie
en wat racisme na een borreltje of drie.

Weet je hoe oud deze tekst is?  36 jaar! 

Er zijn verschillende scenario’s denkbaar om je op te richten. Ik overdijf een beetje en vergeef me het cynisme. Wat is de tekst van Herman van Veen. Is dit cynisme?  Een beschrijving van de werkelijkheid kan niet echt cynisme zijn. Als de werkelijkheid absurd geworden is misschien weer wel.

Ook uit die tijd:

toen de wereld nog overzichtelijk was.

Als we niets doen is er nu de wereld van Klaus en Bill. Niet echt een optie, want dit gaat denk ik gewoon gebeuren. Voor de transitie is een aantal fuiken geplaatst. De vraag is hoeveel mensen er niet mee doen. En vooral: Hoe gaat deze groep zich organiseren? Ik heb inmiddels 15 jaar ervaring met ecodorpen en zelfs als je me zou betalen zou ik er niet willen wonen. Ik zet in op de vorm van een eco-regio. Daar wil ik nog heel veel over zeggen en dat zet ik op www.oikoslibre.org/ristrilin Mijn voorstel is om na te gaan denken over een samenleving die functioneert met een minimum aan regels. Je zou het kunnen zien als een goed georganiseerde anarchie. Een start met een schone lei. Er zijn geen wetten. Ik zie liever iets als ‘huisregels’.

 • Het eerste alternatief voor het plan van Klaus en Bill: We stemmen allemaal op Vrij en Sociaal Nederland en alle goed bedoelende politici lopen over naar deze partij en dan gaan ze vervolgens samen met Trump al onze problemen oplossen.
 • Vervolgens optie 2 : We hoeven niets te doen want iedereen wordt wakker en dan is iedereen wakker en dan zijn er allemaal wakkere mensen.
 • Optie 3: We worden gered door buitenaardsen of er is een soort ‘opname’ die meer past in een religieuse context. We worden dan naar een andere planeet gebracht die we ook in 200 jaar over het randje mogen helpen.
 • Optie 4: We moeten ons voorbereiden op een ramp, een pole shift, een andere planeet die de aardas laat kantelen, een komeet plus vloedgolf (van 100km hoog) en daarna is er een ijstijd die nog 3000 jaar duurt. Alleen diep onder de grond is er een toekomst.
 • Dan is er ook nog Optie 5: Je gaat gewoon zelf aan de slag. Wat wil je, wat vind je leuk en hoe ga je dat doen? Ga niet aan een dood paard trekken, wees flexibel en denk niet te groot. Wees als water; over obstakels stroom je heen. Dat kost geen moeite. Voorkom dat je leven stagneert en verandert in een stilstaande poel met Corona lelies, waaruit het water langzaam verdampt. Deze optie sluit uiteindelijk aan op de opstart van een Ecoregio. Manoeuvreer jezelf in een kansrijke positie. Stop met wachten op anderen. Wees daarentegen een lichtend voorbeeld voor anderen. Ga niemand ‘overhalen’ om mee te doen.

Een bekend principe is het overnemen van een agenda door machthebbers. Vooral als je met een agenda kan bereiken dat mensen ‘niets doen’ of denken ‘het is zinloos allemaal’ of ‘alles ligt aan jezelf’, schuld en zonde, wee u! Dat we moeten leren en boeten en daarmee lijden legitimeren. Stel je voor dat niemand zich iets voorstelt. Of we zitten midden in de storm en hebben geen ruimte meer voor de toekomst. Of we wachten en luisteren naar de meester die zegt dat je geduldig moet wachten tot je later groter bent. Is dit nou later? Ik wacht nu bijna 25 jaar op de galactische federatie. Je weet nooit natuurlijk, doe vooral mee aan de loterij. Het is alleen niet verstandig om te stoppen met werken totdat je een prijs hebt gewonnen.

2  De great Reset

De ‘Great Reset’ is niet een ‘verbouwing’ van onze samenleving. Het is letterlijk de stekker eruit. Eerst wordt het nodige in stelling gebracht om het geheel ‘gecontroleerd’ onderuit te halen. Het scenario voor de ‘Great Reset’ is te vergelijken met het neerhalen van de Twin Towers.  De oorzaak van het instorten is voor de mainstream wereld de ‘gekaapte vliegtuigen’ en nu op dit moment is de oorzaak het ‘virus’. De stalen torens kunnen net als onze maatschappij een ongelukje makkelijk aan. Om de stalen torens daadwerkelijk in te laten storten zijn meerdere onzichtbare technieken tegelijkertijd gebruikt. Eén van deze technieken bestaat zelfs officieel niet. De weerstand van het staalskelet is vergelijkbaar met de kracht van de mensheid. Beide zijn onverwoestbaar. Om onze maatschappij te slopen en klaar te maken voor de ‘Great Reset’ zul je dus op een aantal niveaus tegelijk moeten werken. De fundering moet je ondermijnen. De liftkern moet je slopen en de interne moleculaire samenhang moet kapot en daarna valt zelfs het sterkste staalskelet als stof uitelkaar. De interne samenhang van een maatschappij is de emotionele toestand van de mensen. Dit gaat over vertrouwen en optimisme. De kern van onze samenleving is de cultuur en identiteit. Herkenbare dingen geven de samenhang. Mannelijkheid, vrouwelijkheid. Patronen, rolverdeling. Het gaat ook over familiestructuren en netwerken van vrienden en bekenden. De fundering zou je kunnen zien als het idee van een land met een hisitorie en de structuur die onze maatschappij overeind houdt en alles mogenlijk maakt is ons financieel systeem. Deze hele draagstructuur wordt tegelijkertijd, maar vooralsnog onzichtbaar, gesloopt. Terwijl iedereen bang is voor het ‘virus’. Een ‘virus’ dat net zo ongrijpbaar als terreur of klimaatverandering. Een vijand van wie niet te winnen is.

Ik hoop dat ik ongelijk krijg en dat we er allemaal nog zijn in 2022. Toch bereid ik mij voor op een soort ‘worst case’ scenario. Ik ben een zeiler en als er storm voorspeld is dan ga je al voorbereidingen treffen en je zet alles wat los zit stevig vast. Als het kan zoek je een veilige haven. Dat neemt niet weg dat we na de storm nog steeds een behoorlijk probleem hebben. De kapitein en stuurman zijn niet te vertrouwen en we hebben zelf niet de ervaring om het roer over te nemen. Vervolgens is er een probleem van verdeeldheid onder de bemaning. Ik stel voor om te stoppen met draadloze technologie. De meerderheid beslist, dus we gaan gewoon door met draadloos. Een democratie zou in een kader van een grondwet gevat moeten worden. In deze grondwet staat dan bijvoorbeeld dat je het milieu niet mag vervuilen. Daarover kun je niet stemmen. Exit draadloos dus. In de grondwet staat ook iets over de rol en taak van de media. ‘Politiek’, wat nu in feite een staatspropagandatheater is, moet in de grondwet worden verboden. Het kan niet zo zijn dat Rutte een eigen agenda heeft en daar reclame voor gaat maken met ons geld. Je stemt voor of tegen een anoniem voorstel. Stemmen op personen wordt afgeschaft. Daar komt bij dat ik niemand de leiding over mijn leven meer geef. Ik hou me alleen aan de grondwet. Als een regering in de grondwet vastlegt dat er dictatoriaal kan worden ingegerepen in het geval van een pandemie, dan weet je dat ze de pandemie al klaar hebben liggen. http://www.deagel.com/country/forecast.aspx   Het feit dat er over vergaande inperking van de grondrechten wordt gesproken, alsof het een belasting verhoginkje is. En dat dit blijkbaar een discussie is die door alle politici wordt geaccepteerd, legt bloot hoe rot het systeem is. En hoe ver politici zijn losgeraakt van menselijkheid en gevoel voor proportionaliteit.  Wie zijn wij? Wat is menselijk? Om de overgang naar een wereldregering onder leiding van China mogelijk te maken moet het westen ontmenselijkt worden. Als politici onmenselijk zijn geworden staan daardoor de deuren wagenwijd open voor een Chinees social credit systeem. Step Lock Step Lock Step. Hoor de laarzen en zie ‘die reihen fest geschlossen’.

Waar ik naar toe wil is de Eco regio met lokaal zelfbestuur, zonder wat voor macht dan ook voor het bestuur. Daar kunnen we de zendmasten weghalen en stoppen met gif. De insecten en biodiversiteit verdwijnen wereldwijd, maar op de schaal van een regio is het tij nog te keren. Vliegtuigen blijven strepen trekken boven ons hoofd en Elon gaat gewoon door met het lanceren van satellieten. Met de principes van Biogeometry is het mogelijk om nog een hoop te corrigeren op lokaal niveau.

Het doel van mijn voorlopige worst case agenda hieronder is dat ik me niet kan voorbereiden als ik niet weet waarop. Ik wil een eigen koers uitzetten en daarvoor heb ik een context nodig. De agenda die ik voor me zie is als een kaart met obstakels die ik moet zien te ontwijken. Ristrilin vormt voor mij vervolgens een duidelijk doel. Om dit doel vorm te geven is visualisatie een hulpmiddel. Als architect doe ik niet anders dan beginnen met een wit papier, daar zet ik lijnen op en begin me dingen voor te stellen. Telkens vraag ik mijzelf af wat ik ervan vind en ik pas vervolgens dingen aan die me niet bevallen. Tegelijkertijd begin ik met nadenken over hoe ik mijn plan ga realiseren. Met de kaart van de obstakels bij de hand.  Onafhankelijk worden en de steden vermijden.

De tegenpartij doet in wezen het omgekeerde. Afhankelijk maken en samendrijven in de steden. Ergens rond 1900 zie ik de eerste duidelijke strategie om mensen en de maatschappij globaal te ondermijnen. In de 50 jaar daarna is de wereld totaal getransformeerd. Na de 2e wereld oorlog is de tweede fase opgezet om de massa te controleren. De televisie is het eerste wapen en in de jaren 60 is ook de basis gelegd voor de mobiele telefoon en het huidige financiele systeem. De New World Order wordt in stappen gerealiseerd.

De boodschap blijft hetzelfde

I can feel it in my heart
I can see it in the stars
Behold: It’s all been foretold
The future unfolds
The day that the world breaks down
 

2  De mogelijke agenda

Lock Step 1, dat is Nu
 • Het lijkt erop dat we nu in een oefening zitten. De proportionaliteit is volledig zoek en het lijkt op een oefening voor het echte ‘event 201’. Dit getal staat in verband met een ‘peace pact’ met de duivel. Er is een patstelling tussen twee partijen op aarde en er is een ‘overeenkomst’ gesloten op astraal niveau, waarbij de grote steden en de rest van de aarde ieder een eigen weg gaan. Dit komt ook overeen met informatie van al weer 20 jaar terug. Ik kan dit niet echt onderbouwen. De tijd zal het leren.
 • Er is een virus, maar ik ga ervan uit dat de ernstige gevallen een andere oorzaak hebben dan het virus. Het virus is een rookgordijn. Er zijn zelfs bronnen die beweren dat een virus helemaal niet de oorzaak is van de ziekte, maar eerder het gevolg. Op dit moment is het niet belangrijk of een virus wel of geen rol speelt. Wat ik graag zou willen weten is waarom er mensen zijn die niets merken van het contact met het ‘virus’ en waarom anderen er doodziek van worden. Het lijkt me zinniger om hier aandacht aan te geven dan de hele bevolking te beschermen.
 • Het zou goed kunnen dat we in de testfase zitten van frequentie technologie die kan worden gebruikt voor activering, manipulatie of ondermijning door middel van resonantie. Dit in combinatie met chemische stoffen, bacteriën en virussen die opgehoopt zijn ons lichaam. Deze lijst is oneindig. De bronnen zijn eerdere vaccinaties, de lucht die we inademen en ons voedsel. Verder kunnen talloze functies en processen in ons lichaam worden beïnvloed via frequenties. De precieze uitkomst is niet te voorspellen. Uit de buurt van de frequenties blijven en ontgiften wordt belangrijk. Het virus wordt gebruikt om één verklaring te geven voor alle ‘griep’symptomen. Het is redelijk goed beschreven, hoe EMF frequenties griepachtige klachten kunnen veroorzaken.
 • Conditionering en klaarstomen voor een individuele behandeling  1.5m
 • Systeemschok analyses om het centrale AI systeem te leren hoe je de bevolking onder controle houdt.
 • Afbreken van niet essentiele onderdelen van de maatschappij
 • Ondermijnen, demoraliseren
 • Desocialiseren, alles individueel en virtueel
 • Scheiding in 2 kampen.  De complotdenkers winnen terrein, hiermee wordt definitief afgerekend in de volgende fase.
 • Schijnrechtszaken net als bij de Twin Towers en Frank Ruesink met de vaccinaties. Wij wachten, want we denken dat iemand er druk mee is.  We komen geen stap verder.
 • Nep oppositie, zoals de ‘Gezond verstand krant’ en de ‘Andere krant’. Zij sturen je met een krantje het riet in.
 • Men wacht en denkt dat dit weer voorbijgaat en dat de oppositie, de politiek en andere mensen het wel op gaan lossen.
De vervolgsteps zouden er als volgt uit kunnen zien, als Klaus en Bill hun gang gaan:

Lock Step 2 
 • Vaccinatie van de lui die alles geloven onder de vlag van Ipsos Mori. (zij zullen zich opofferen)
 • Test fase voor gericht uitschakelen van ‘nuttelozen’ met behulp van EM frequenties. Met behulp van de mobiel krijgt een vooraf uitgekozen deel van de bevolking een frequentie behandeling. Het zou kunnen dat het vaccin, of de covidtesten, of rotzooi in de lucht, of in vlees, een rol speelt in dit proces.
 • Volledig onderuit halen van de alternatieve media. Wat gaat Willem zeggen als 2% van de bevolking is overleden aan Covid-21 ?
 • De ‘gecontroleerde’ alternatieve kanalen gaan waarschijnlijk publiek toegeven dat ze helemaal fout zaten. Het ‘Famke Louise’ principe.
 • ‘Experts’ krijgen definitief de leiding. Technocratie. Permanente noodtoestand.

Lock Step 3
 • Op grote schaal uitschakelen van geselecteerde individuen , tweede reductie van 10% van de westerse bevolking.
 • Vaccinaties op grote schaal, maar zonder dwang. Iedereen is bang. Het verbeterde vaccin ‘lijkt’ geen bijwerkingen te hebben. Bij de EMF behandeling worden de gevaccineerden in eerste instantie gespaard om de suggestie van een beschermend vaccin te geven.
 • Definitief uitwissen van kleine bedrijven, winkels en cultuur.
 • Onvoorstelbare censuur. Onze (digitale) geschiedenis wordt herschreven, boeken verdwijnen. Wikipedia is alles wat er nog is.
 • Heel internet krijgt een reset. Iedereen kan alleen na controle opnieuw materiaal uploaden. Internet is de enige vorm van cultuur en communicatie. Alles, maar dan ook alles, gebeurt online.
 • Als je niet ‘mee doet’ heb je geen toegang meer tot de samenleving.  #ikdoenietmeermee   Waaraan doe je niet meer mee?
 • De reset van het finaciele en economische systeem is in feite de reset van internet. Alleen nog grote bedrijven en gecontroleerde bedrijven zijn daarna nog te vinden op internet, Er is een basisinkomen, De ‘normale’ wereld buiten het internet bestaat niet meer.

Vervolgsteps
 • Er is nooit dwang, zonder alternatief heb je alleen niets te kiezen. Protest is zinloos.
 • In een aantal stappen reduceren van de westerse bevolking tot 50%, zie deagle.com De doodsoorzaak is hartstilstand in je huis na een frequentie behandeling die weken lang je hartritme afwisselend vertraagt en versnelt. Door toevoegen van frequenties in de electrakabels van je huis met de smartmeter? Officieel is het natuurlijk Covid2x.
 • Massale immigratie, maar ook emigratie. Het zou me niet verbazen als China de wereld gaat overnemen. De eigen cultuur wordt verboden. De bevolking van de VS is met 90% gereduceerd. Er is sprake van een totale verschuiving van de macht op aarde. Europa wordt de derde wereld. Behalve Nederland, België en het Ruhrgebied. Deze ‘Tristate stad’ wordt de grootste stad ter wereld. De aantallen inwoners die genoemd worden bij Deagle zijn andere mensen dan er nu wonen in deze regio. Ik ga er vanuit dat de huidige bevolking grotendeels wordt vervangen. Alle techbedrijven verhuizen vanuit Amerika hier naar toe.
 • Onvruchtbaarheid. Er bestaat alleen nog kunstmatige bevruchting.
 • Via bioresonantie volledig overnemen van mensen. Dit heet ‘brainhacking’. Je hebt iemands DNA en positie nodig en een draadloze technologie die instaat is mensen te volgen. Stel je hierbij een soort stralen voor die op jou gericht zijn en je hiermee aan internet koppelen. Om dit goed te laten werken heb je enorme data overdracht nodig en ‘phased array’ antennes. Dit is 5G. Transhumanisme is het doel van de operatie. Herinneringen worden weggehaald of vervangen. De techniek hierachter bestaat al.
 • Met CRISPR aanpassen van het DNA via 5G internet contact. Ook hiervoor bestaat de techniek al.
 • Ziellozen, dit zijn mensen bij wie de aansluiting op internet mislukt is. Dit zijn in feite psychopaten zonder geleidelijke sociale conditionering. Opsluiten is de enige optie. In Wuhan hebben ze hiervoor een speciaal ziekenhuis gebouwd. (met tralies)
 • Er wordt gestuurd op gelijke uitkomst, niet op gelijke kansen. Gender, geloof en ras neutraal , anoniem, alles op basis van social credit, 1984 versie 6.0. Een volk zonder samenhang is weerloos. privacy bestaat niet meer. Je deelt zelfs een lichaam met anderen.
 • Eén wereld religie. Zie verder de hele agenda van de Georgia Guidestones. Dit lijkt ergens nog redelijk totdat je gaat beseffen dat alles wat hiervan afwijkt, verboden is.
 • Er is één wereld leger, met anonieme militairen die alleen engels spreken en verstaan. De regering neemt een wet aan die schieten op burgers die niet goed ‘mee doen’ toe staat. De grondwet is in een omgekeerde vorm herschreven. Wat je mag staat in de grondwet, de rest is verboden.
 • Voedsel uit fabrieken. Zonder gif en met minimaal watergebruik. Soylent Green. Normale landbouw wordt verboden.
 • Het zou kunnen dat de machthebbers ‘haast’ hebben , omdat er ook kosmische cycli een rol spelen. Ze gaan proberen de wereld in korte tijd zoveel mogelijk naar hun hand te zetten. Bewustwording van de mensheid , in wat voor vorm dan ook, moet voorkomen worden. De mobiel en tv spelen hierbij de hoofdrol als je ‘precious’ om je onder hypnose te houden. Wij gaan de kosmische wind mee krijgen, maar dat duurt nog zeker 20 jaar.
 • Er zijn in de verre toekomst een twintigtal wereldsteden met rond de 20 miljoen inwoners per stad. Nederland wordt zo’n stad. De rest van de aarde is natuur en wij zullen een vorm moeten vinden om daar te wonen in een Oikos. We zijn niet alleen. Er zijn duizenden initiatieven over de hele wereld. Er is alleen nauwelijks contact tussen de Oikoi en de steden. Stedelingen kunnen niet meer functioneren zonder internet en de natuurbewoners worden binnen 10 minuten gillend gek in de frequentiehel van een stad. Na honderden jaren zijn deze twee werelden uiteindelijk fysiek gescheiden en delen we niet meer dezelfde realiteit. Eerst maar zorgen dat we er nog zijn over 10 jaar. Het kon wel eens kouder gaan worden…

Ik stel voor dat wij aan een alternatief gaan werken en, Ja, ze gaan ons met rust laten als we ze niet in de weg lopen. Geef nooit toestemming voor iets wat je niet wilt en accepteer de gevolgen van deze keuze. Laat de bange meerderheid in hun sop gaar koken.  Nooit verslappende standvastigheid en voorzichtigheid is de sleutel  Onze oorlog is reeds gewonnen. We zullen de komende jaren moeten wennen aan een leven in de marges van een geschifte samenleving. Ontkoppel jezelf emotioneel van de teletubbiewereld. Stop met mobiel bellen en ga op zoek naar mensen die eigenwijs genoeg zijn om ook zonder mobiel door het leven te gaan. Het eco regio concept begint met een informeel netwerk dat groeit in kracht, ver weg van de steden, terwijl de huidige samenleving zich terugtrekt in de grote steden. Ik ben bereikbaar via contact@oikoslibre.org. Stuur me aanvullingen of opmerkingen, zodat ik mijn verhaal completer kan maken.
Close Menu