OïkosLibre SASU   0555 28 26 01 Samedi 15.00-19.00   contact@oikoslibre.org

Hallo,

Om mijn vorige mail samen te vatten: Als je geen alternatief hebt is er niets te kiezen. Vervolgens moet je iets gaan doen. Johan Cruijf zei dan : Je moet wel schieten anders kun je niet scoren. Ieder alternatief, of wat dan ook in de wereld, begint met het te bedenken. Kijk voor de grap eens een filmpje over de eerste vliegtuigen. De pioniers hadden allemaal verschillende oplossingen bedacht. De volgende stap was het uitproberen van de bedenksels. Je doet het gewoon en je leert daarvan. Het risico van zelfvoorzienend worden en aan je eigen verplaatsbare huisje werken is een stuk minder groot dan opstijgen in een zelfgebouwd vliegtuig. Visualiseren helpt mij enorm om, liggend op de bank, varianten voor de toekomst te zien. Het kan je ook helpen om de stappen naar deze toekomst duidelijk te krijgen.

De situatie waar we nu inzitten, is voor mij vergelijkbaar met ouders die hun kinderen mishandelen. Als je als kind te klein bent om je te verdedigen, je hebt nog geen idee wat ‘normaal’ is en je hebt geen alternatieven. Wat ga je dan doen? Door alles in ons leven uit te besteden zijn we in de positie gekomen van een afhankelijk kind. Zonder overheid kunnen we niets.

Een ander probleem is verder dat de oppositie en alternatieve media voor 90% worden geconcontroleerd door diezelfde overheid. De tante die je als kind in vertrouwen hebt genomen, blijkt alles direct aan je ouders te vertellen. Vervolgens gaat daar nog een laag overheen van acceptatie van lijden door alles in een religieuze context te plaatsen. De dominee Sven Hulleman doet aan stervensbegeleiding van alles wat het leven nog de moeite waard maakt. Hij komt niet met oplossingen. Laat staan dat hij oplossingen gaat uitproberen. Ditzelfde geldt voor een club als Viruswaarheid. Wat willen die nou eigenlijk? Vervolgens geldt dit ook voor de oppositiepartijen. Als je prototype van je vliegtuig al drie keer is neergestort, moet je gaan nadenken over een alternatief.

Als je ziet dat je in een totalitaire controle staat terecht aan het komen bent en dat het beleid geen enkele logica meer heeft. Dan moet er logischerwijs een doelgerichte actie op volgen.  Een plan B. Ik kan me voorstellen dat je je af begint te vragen wanneer je in actie moet komen, of dat je moet afwachten. Maar waar wacht je dan op? Tot Jezus terugkomt en ons allemaal gaat redden?  Of worden we gered door buitenaardsen? Het enige wat voor mij telt nu is of je dingen op een rijtje hebt en of je de actie onderneemt die hoort bij dit inzicht. Is er nu eigenlijk een probleem?  Het belangrijkste probleem is dat je in Nederland niet buiten het kader kunt leven. Heeft het zin om te demonstreren? Als ik zie hoe weinig mensen door hebben hoe venijnig en goed georganiseerd de gevestigde orde is, dan denk ik dat demonstreren niet zoveel zin heeft als je niet een duidelijk alternatief hebt.

Iedereen belt nog keurig mobiel en houdt, of dat de normaalste zaak van de wereld is, een zender op een paar centimeter van de hersenen. Ik heb in 1997 een paar maanden een mobiel gehad. Die heb ik een tiental keer gebruikt. Bij toeval was iemand in mijn omgeving overgevoelig voor deze technologie. Ik ben me er in gaan verdiepen en heb daarna nog een paar keer mobiel gebeld en toen er steeds meer informatie boven kwam ben ik volledig gestopt. Ik ben volledig ongevoelig voor sociale druk en dat maakt het leven makkelijk. Ken jij mensen die gestopt zijn? Kun je zelf langer dan een week zonder? Het probleem is waarschijnlijk dat je geen motivatie kunt vinden om te stoppen. De motivatie is voor mij dat ik snap wat het probleem is van ‘licht zonder schaduw’. Als je zou kunnen zien hoe dit licht door je hoofd heen schijnt, zou dat helpen?  Een LED lampje van 1 W geeft behoorlijk wat licht. Hou zo’n lampje eens een paar centimeter van je ogen. Als je hier recht in kijkt kun je je ogen beschadigen. De zender van een mobiel heeft een vermogen van ergens tussen de 0.1 W en 2 W.  Je lichaam heeft een enorm vermogen tot aanpassenn maar daar is een grens aan. Voor de kikker, die in langzaam opgewarmd water zit, is er nooit een probleem. Er is alleen een moment dat ie niets meer te kiezen heeft.

Als de grenzen dicht gaan kun je het land niet meer uit. Stel dat internet niet meer werkt en wat als de ander krant en de gezond verstand krant ook gecontroleerde kanalen zijn? Van deze kranten is welliswaar een behoorlijke oplage, maar wie zegt dat hier alles verteld wordt?  Ga je nog weg als wordt gezegd dat het in europa één grote puinhoop is en dat het in Nederland naar omstandigheden best goed gaat? als er geen internet meer is kan ik je niet meer vertellen hoe het hier gaat in Frankrijk op het platteland. Hoeveel echte alternatieven heb je? Hoeveel anderen heb je nodig bij het uitvoeren van één van deze alternatieven? Hoeveel vaardigheden heb je om te functioneren in een omgeving zonder knoppen en schermen? Wat ga je doen als er een stem in je hoofd klinkt die zegt dat het tijd is om te handelen?

Ik wil jullie vragen om contact te zoeken met alle oppositiepartijen en de alternatieve media. Vraag hen wat ze voorstellen om te gaan doen. Klagen en zeggen dat het allemaal niet goed is draagt niets bij. We hebben de tijd niet meer en het heeft geen zin om iets te volgen wat je niet verder brengt.

Niburu en DLM plus  reageren en denken mee.

Sven Hulleman, Rico Brouwer, Sietske Bergsma, Café Weltschmerz, Vrij en Sociaal Nederland, de Andere krant, de Gezondverstand krant, , FVD, Viruswaarheid  en ‘doe zelf normaal’ reageren niet.

Ik wil graag weten wie er écht bezig zijn met het zoeken naar oplossingen. En wie er alleen maar druk zijn met het rondraaien in hetzelfde kringetje. Het kastje en de muur hebben we gezien inmiddels na 11 maanden.

Ik ben bezig met de regio rond Argentat. Voor mensen die geïnteresseerd zijn ga ik een aparte pagina maken. Hierover meer in de volgende nieuwsbrief. Kom langs! Ik kan een leuk hotelletje aanraden: https://www.facebook.com/lescontesdebruyeres/, waar ook erg goed vegan gekookt wordt en bij www.aubellet.com kun je een gezellig huisje huren. Koop of huur hier vervolgens een leuk plekje en ga iets produceren waarvan je weet dat daar behoefte aan is. Je zou je kunnen verdiepen in aquaponics. Materiaal bij elkaar regelen voor een grote kas is ook nooit verloren moeite.

Ik ben vooral op zoek  naar mensen die verstand hebben van groenten verbouwen en timmerlieden.

Wijs me op dingen die ik over het hoofd zie en laat het vooral weten als je dingen anders ziet. Stukje bij beetje en met jullie hulp, ontstaat er een volwaardig alternatief.

Groeten,

Peter

mail!

Join us

Take a look at our Privacy Policy for more info.

Close Menu